Pikkuleijonien MM-kisaprojekti aikataulussa

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Hannu Aravirran luotsaama Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkue valmistautuu koko ajan kauden päätapahtumaansa, Kanadassa vuodenvaihteessa pelattaviin nuorten MM-kisoihin. Lokakuun lopulla Aravirta voi todeta, että työ sujuu aikataulun mukaisesti.

- Aikataulussa ollaan. Mestis-kiertue on nostanut uusia nimiä esiin. Tässä on vielä huominen Jokipojat-peli sekä kaksi turnausta, jotka ovat erittäin tärkeitä näytönpaikkoja. 19-vuotiaat pelaavat kuudella kasikutosella vahvistettuna Tsekin turnaukseen ja 20-vuotiaiden maajoukkue suuntaa Venäjälle, Aravirta sanoo.

- Kisapaikkaa tavoittelevien pelaajien määrä supistuu marraskuun turnausten jälkeen noin 35 pelaajan suuruiseksi. Sen jälkeen pelataan vielä pari Mestis-peliä joulukuun alussa, jonka jälkeen nimetään pelaajat sekä varamiehet vuodenvaihteen MM-kisoihin Kanadaan, Aravirta jatkaa.

Mestis-otteluilla on suuri vaikutus Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueen valmistautumiseen Vancouverissa 26.12.2005-5.1.2006 pelattaviin nuorten MM-kisoihin. Vieraskiertue tarjoaa sekä tärkeitä näyttöpaikkoja että sopeutumista uusiin olosuhteisiin.

- Keskimäärin reissulla on mukavampaa voittaa kuin hävitä. Tännekin kokosimme satojen kilometrien päästä pelaajia, jotka nukkuivat edellisen yön kuka Helsingissä, kuka jossain muualla. Pelaajille on hyvä kun välillä voitetaankin, olemme nyt hävinneet neljästi ja voittaneet kolme kertaa. Ei me mitään joulupukkireissuja tehdä jatkossakaan vaan tapellaan pisteistä tosissaan.

Pikkuleijonat ovat tähän mennessä voittaneet Sportin, FPS:n ja Hokin ja hävinneet Haukoille, Kiekko-Vantaalle, KooKoolle ja Hermekselle.

- Mestis-joukkueita vastaan pelattavat ottelut erottavat jyvät akanoista. Se on kokonaan toinen juttu kuin SM-liigan ja A-nuorten liigan pelit, joissa tarkkaillaan kerrallaan yhtä tai kahta pelaajaa. Täällä näkee kokonaisuuden. Minulla onkin tällä hetkellä hyvä tuntuma pelaajista, Aravirta sanoo.

- Tämän illan ottelussakin näin kahdeksan uutta kaveria. Siinä tuli taas pankkiin tavaraa.

Yksi uusista tulokkaista leijonapaidassa oli Lukkoa tällä hetkellä edustava Hokki-kasvatti Jarkko Hattunen, joka hyökkäsi kasvattajaseuraansa vastaan pikkuleijonien kolmosketjussa Antti Jaatisen ja Joonas Riekkisen kanssa.

- Hattunen on erittäin nopea, hyvin liikkuva ja tekninen kaveri, joka pyrki tänään taklaamaankin. Pienellä huolellisuudella miehen nimi olisi näkynyt protokollassakin, Aravirta kommentoi Hattusen esitystä.

Nuorten leijonien tavoitteeksi määriteltiin jo keväällä mitali MM-kisoista.

- Mitalitavoitteella lähdetään reissuun ilman muuta. Koko ajan teemme töitä sen eteen eikä tavoitteen saavuttaminen tule olemaan helppoa, sillä taso on koventunut koko ajan ja marginaalit ovat pienet. Mitalista lähdetään pelaamaan, Aravirta lupaa.

- USA ja Kanada saavat molemmat joukkueen, joka on täynnä ensimmäisellä tai toisella kierroksella NHL:ään varattuja pelaajia ja se kertoo jotain heidän resursseistaan, mutta kyllä meilläkin käsiä on.

» Lähetä palautetta toimitukselle